Jazz vibe
“Nonsincretismul Artelor”
Muzica Mircea Tiberian si Liviu Butoi
Video Ioana Ionescu Clidus
Poeme de Ion Muresan, Ioan Es Pop, Eugen Suciu
duminica, 21 septembrie

Bucurestitudine
Seara de jazz, poezie si arta video, intre prieteni la un pahar de pinot noir.

Poezia mai trebuie spusa si cu voce tare, nu citita intotdeauna in gand, in liniste. Exista teatru in poezie, o experienta care implica participare, real. Am urmarit cuvintele uitandu-ma la pantofii celui care “vorbea” poeziile, pe rand le-am privit picioarele ascultand.. nu stiu exact de ce am facut-o, poate pentru ca nu ma puteam uita direct in ochii lor, mi se parea prea violent sa fac asta, as fi stricat echilibrul subtilitatii prin care momentul era creat.

insertiile video au amplificat, au conturat muzica si au dat imagine senzatiilor literare. Imagine, sunet, cuvant la un loc, impreuna dar bine delimitate, structurale si individualizate prin pauze si repitivitate.

poem si 28 ianuarie

daca nu iti aduci aminte
e o camera goala, intunecata si gri ..umeda ..podeaua e rece, foarte rece ..de fapt e ciment pe jos..mai bine, e ciment peste tot, vreo 11 barbati in bluze lungi si largi . Nici unul nu are par si isi poarta ochii in cap
cand nimeni nu doarme
se ridica toti in picioare,
pentru ca nimeni nu doarme , petru ca nu pot
nu pot dormi, asa pur si simplu,
fara nici un motiv,
un motiv intemeiat
de care sa raspunda
pe care sa-l ambaleze in scame
petru ca sunt si intrebati
la cam 10 minute
cateodata si de sarbatori
nu e insomnie.nu nu
stau asa agatati
de ce nu dormiti?
atunci
se lipesc unul de altul- toti
stau
nu dorm
nici eu nu dorm
nu se intampla absolut nimic
atunci cand nu dorm
si cand se plictisesc de nimic
incep sa tipe
si asa inchid ochii.

Si asta se intampla mereu,iti aduci aminte.

great song this one

am gasit cateva cioburi-poezie, m-am uitat, am cautat ceva poezie zilele astea, am vrut sa gasesc niste cuvinte aranjate nefiresc, am citit poezie, dupa ce m-am incapatanat sa inteleg, mi-am dat seama – era poezie. ma enerveaza cuvantul asta- poezie, imi suna plictisitor si opac ca un fel de all time classic pe care stii ca nu o sa-l citesti vreodata. poate e din cauza z-ului din interior, poate e doar o neintelegere. daca spun ca nu-mi place poezia as putea sa ma refer pur si simplu la cuvantul in sine, nu? oricum ar trebui sa citesc mai multa poezie ca sa pot sa vorbesc despre poezie. intr-un text in care repet de atatea ori poezie probabil ca trebuie sa ma opresc si sa caut mai multa poezie. sa atarn niste poezie la uscat, sa fumez putina poezie..sa mi se dea credit pe poezie.