Pop up Galleryi don’t know about u, dar eu aştept în fiecare an cu nerăbdare  noaptea albă a galeriilor – pentru că  se întâmplă noaptea, pentru că e creat un întreg circuit, pentru că fiecare galerie încearcă ‘să provoace la vizual’, pentru că publicul NAG este o comunitate cu care u can relate to şi pentru că vibe-ul evenimentului te alimentează.

ca de obicei pornirea mea maniacală de a face planul de vizitare şi alegerea coerent-geografică a traseului m-a dus la un exces de a propune 11 galerii pe listă. evident, planul nu a fost unul realist şi rezultatul a fost unul ‘minimalist’ de almost 5.

o să ma scuz politicos şi nu o să dau curs unei înşiruiri de ce am văzut de la un loc la altul, reportaje de genu’ găsiţi pe celelalte endroit-uri web.

în schimb, vreau să mă opresc ‘în’ pop up gallery, chez mccann unde am pop-osit mai mult şi cu mai multă plăcere.

deşi nu sunt fan-ul evenimentelor artsy promovate de/cu/prin/şi în agenţiile de pub, preferând ‘gesturile’ expoziţionale mai grunge, trebuie să recunosc, şi mi se pare foarte important să scriu despre asta, calitatea foarte bună a ofertei, organizării şi delivery-ul galeriei pop up.

lucrul cel mai interesant şi care face dicuţia cu atât mai deosebită este că expoziţia a fost gândită şi făcută, curatorial vorbind, de outsideri, de peopleşii de la mccann. o galerie care a început şi se ‘petrece’ neortodox vis-a-vis de calupul de galerii care sunt ‘mişcate’ de galerişti, artişti, de comunitatea art Inc în general.m-a impresionat foarte mult cum au lucrat şi cum au creat o zonă creativă + atractivă care avea unitate şi un aer casual, fără atitudini rigide, fără gap-uri în comunicarea expoziţională şi, most importantly, susţinând arta contemporană printr-un approach accesibil. so.. we can say that the mccann people actually can 🙂

sinboy, saddo, aitch, noper, irlo  – combo