Mădălina Iulia Timofte

Imagini in Cuvinte


Archive for September, 2010


Stan Brakhage 0

Posted on September 23, 2010 by admin

înainte să ‘apară’  imaginea este  întotdeauna modul în care vezi. aproximaţia cu care întregim lucruri pe care nu le vedem în totalitate sau forma pe care o intuim din linia umbrei şi atâtea alte condiţionări ale percepţiei noastre vizuale  sunt acolo pentru a precede un contact direct cu realitatea, cu imaginea unei lumi care este pre-făcută de ochiul nostru pentru a o înţelege într-un context cultural exact.

I suggest that there is a pursuit of knowledge foreign to language and founded upon visual communication. în Metaphors on Vision, pg. 12

Stan Brakhage transformă filmul într-un mod de a vedea nerafinat de datele condiţionate formal. şterge memoria de imagini cunoscute prin orientarea noastră spaţială de apărare şi ne lasă liberi într-un decupaj extrem de personal pentru a putea trece prin aceiaşi experienţă ca el. consumul filmului devine un fel de ritual de iniţiere din cauza implicării atât de puternice a cineastului.

filmarea este aici un act de cunoaştere la persoana I singular. the film poet manipulează însuşi filmul – pelicula prin zgârieturi, culori, desene dând sens materialului care trebuie să existe în primul rând prin lumină. Brakhage dublează materialitatea iluziei imaginii mişcătoare prin inventarea unui limbaj cinematografic capabil să traducă natura fizică a filmului.

regizorul rămâne ca protagonist, exprimând prezenţa prin mişcarea camerei şi prin editare, astfel încât să nu uităm niciodată că filmarea este actul de a vedea a unui om.

I have believed for many years and come to believe more and more the older i get that the art is given as a gift through a person’s urgency and that the responsability of the artist is to be personal enough. în Essential Brakhage, pg. 154

la plic 0

Posted on September 23, 2010 by admin

Scriu acum pentru o revistă super tare: revista la plic. primul articol a fost pentru no. 4 al revistei care a avut ca temă patriotismul, dar nu vreau să vă povestesc nimic aici,găsiţi revista la librăria jumătatea plină (lente cafe) şi la galeria atelier 35.

Revista La Plic↑ Top