Mădălina Iulia Timofte

Imagini in Cuvinte


the switch

Posted on March 03, 2010 by admin

the first day of the rest of my life. astazi mi-am anuntat my landlord ca voi inchide magazinul. verbul a inchide pare sa aiba conotatii pozitive numai atunci cand este asociat cu actiuni eco gen: inchizi lumina, in rest pare sinonim cu tragedia. pentru mine astazi a fost o zi cu adevarat speciala, m-am simtit din nou ca in anul doi de facultate – care pentru mine reprezinta un moment reper – un an din viata mea in care am fost linistita alaturi de un tip care ma placea, un an in care am stat mai mult prin biblioteci si sali de expozitie, este si anul in care am inceput imagini in cuvinte – blogul-jurnal care m-a facut sa cred in mine intr-un mod foarte special.

nu am renuntat la artizart si nici nu am cum, am muncit mult prea mult pentru a-l da afara din viata mea intr-o zi, dar cred ca toata experienta asta m-a invatat sa am maturitatea de a ma ocupa intai de mine si de a lasa obligativitatea actiunilor pentru corporatistii ambitiosi. nu imi dau seama sigur daca mi-am dorit magazinul, dar stiu sigur ca am muncit enorm si cu dedicatie, cateodata cu disperare si furie, dar mereu cu putere.

in momentul in care am ramas astazi singura in magazin, dupa ce am spus clientelor mele ca se inchide, m-am simtit foarte impacata cu gandul ca am colorat o bucatica mica din orasul pe care il iubesc si pe care recunosc ca l-am inselat de cateva ori cu viena. sa stii ca o mana de oameni vor asocia mereu in amintirea lor o anumita strada cu un loc pe care tu l-ai creat si ridicat este uimitor, la o scara mica faci parte dintr-o istorie urbana a imaginilor. m-a bucurat si m-a enervat, a fost locul in care am descoperit ca pot fi creativa in atat de multe feluri si ca nu vreau sa renunt niciodata la pasiunea mea pentru moda si design. desi am trecut prin experiente dezamagitoare in acest proces, m-am repus pe picioare singura si am luat-o de la capat de fiecare data.

nu consider ca i’m a sell out si sincer nu ma intereseaza ce vor gandi ceilalti in legatura cu asta, ca nu am reusit, ca nu a fost o afacere buna, bla bla… ce stiu si singurul lucru care conteaza pentru mine este ca am acumulat o multime de idei, know how, prieteni si proiecte interesante pe care vreau sa le continui, dar nu in magazin. il consider o etapa pentru care sunt recunoscatoare, dar stiu ca in acest an trebuie sa fac saltul la urmatorul nivel de dezvoltare, sa-mi termin studiile si sa combin toate pasiunile mele intr-o forma vizibila si accesibila unui public cat mai larg. la ce lucrez acum este altceva, un proiect cultural care “imi foloseste” cealalta parte a mea, putin mai geeky si nedezlipita de arta, iar art affair a fost faza de trecere de la ce am facut pana acum la ceea ce urmeaza sa fac.

u can take the girl out of the fashion world, but u can’t take the fashion world  out of the girl

facandu-mi putin curaj pentru a reincepe sa scriu despre tot ce mi se intampla am gasit un blog de moda excelent :

http://www.smvblog.com/

de unde am luat si imaginile pentru post-ul asta.

cateodata simt ca tin picioarele in doua lighiane: unul mai frivol cu apa calduta unde e viata mea legata de magazin si de handmado mania si un altul strict si serios cu apa rece care imi aduce aminte violent care este formatia mea si ca nu am mai citit de mult articole de pe ebsco :P

this is my world, divided – precum labelul h & m, pe care incerc sa o iau asa cum este si sa nu uit niciodata de unde vin si ce ma face fericita.

Leave a Reply
↑ Top