Mădălina Iulia Timofte

Imagini in Cuvinte


BnW dialogue

Posted on March 08, 2010 by admin

Oh, my Dear Friend, my heart was trembling as I walked into the post office, and there you were, lying in Box 237. I took you out of your envelope and read you, read you right there


pentru că am avut un special 40’s night, am putut să mă bucur de cary grant în notorious şi de james stewart (genial în rear window) în the shop around the corner şi pentru că nu cred în plăceri disociate, there is always the philadelphia story.

întotdeauna când văd filme vechi sunt mereu absorbită de replicile şi de calitatea script-ului, un singur lucru este cert: they don’t make it like that anymore. în afară de atmosfera extrem de cochetă şi de costumele bărbăteşti elegante, există un ritm al cuvintelor care nu se mai utilizează în filme acum. îmi aduc aminte că atunci când am văzut prima oară the big sleep am fost năucită de modul în care era construit dialogul şi de continua schimbare a centrului de greutate din replici.

Well I really wouldn’t care to scratch your surface, Mr. Kralik, because I know exactly what I’d find. Instead of a heart, a hand-bag. Instead of a soul, a suitcase. And instead of an intellect, a cigarette lighter… which doesn’t work.

conversaţiile sau discuţiile între personajele feminine şi masculine sunt întotdeauna încărcate de ceva special, de cuvinte cu subînţeles şi răspunsuri rapide şi cu umor. sunt total îndrăgostită de genul acesta de comunicare pe care îl poţi găsi doar în filme sau în cazurile cele mai fericite într-o conversaţie cu propria persoană.

I think people who like to smoke candy
and listen to cigarettes will love it.

tot plotul romantic al  poveştii din the shop around the corner este prezent şi în our favourite, right?, you’ve got mail. te îndrăgosteşti de modul în care poţi vorbi cu cineva care nu are înfăţişare sau nume real şi atunci nu poţi fi dezamăgit, şi de aceea poţi numai dezamăgi dacă îl cunoşti şi îţi dai seama că nu te-ai prezentat chiar într-un mod realist şi că poate ai exagerat şi la întâlnirea din cafenea cu anna karenina şi garoafa roşie nu o să fi according to the letter. kralik face asta şi termina prin a distruge imaginea gentlemanului perfect din scrisori pentru a vedea dacă miss novak ar putea sa-l iubească şi în viaţa de zi cu zi când e pur şi simplu el, morocănos, nesigur şi sarcastic. chiar dacă filmul este un clasic al filmelor romantice, mi se pare că ceea ce simte el este mult mai ‘feminin’ ca sentiment: iubeşte cu adevărat persoana care îi scrie şi chiar dacă nu a fost charmed de prezenţa klarei, când află cine este his secret pen-pal suprapune dragostea lui ‘abstractă’ peste ceva real. invers, ea este atrasă de kralik şi îl tratează cu răceală şi chiar răutăcios pentru a-l atrage, dar în acelaşi timp este îndrăgostită de imaginea unui bărbat cult care îi scrie despre literatură şi ’subiecte culturale’.

Now if I were a girl and had to choose between a young good-for-nothing with plenty of hair and a good, solid, mature citizen, I’d pick Mathias Popkin every time.

până la urmă ce mă impresionează cu adevărat este faptul că el îşi pierde rigiditatea (şi este absolut superb :) ) pregătind întâlnirea lor atât de aşteptată şi trecând testul picioarelor strâmbe…maybe that’s love.


Psychologically, I’m very confused… But personally, I don’t feel bad at all.

3 to “BnW dialogue”

 1. Mona-SilVia says:

  Ador Shop around the corner :-) Jimmy Stewart mi se pare unii dintre cei mai eleganti si frumosi barbati de la Hollywood ever. Ma bucur ca ti-a placut filmul. :-)

 2. Raluca says:

  You’ve got mail e unul dintre filmele mele de suflet, genul de film de care iti aduci aminte la un pahar cu “fetele” si apoi te duci acasa si-l revezi pentru a mia oara. Am vazut Shop Around the Corner anul trecut si a fost absolut delicios.
  And yes, they don’t make’em like they used to, si poate ca e mai bine; cine (si pentru ce?) s-ar mai uita la filmele astea altfel?
  Iar in ceea ce-l priveste pe Jimmy Stewart, ca sa-l citez pe Adi…asta barbat, dom’le, asta barbat!) :) )

 3. admin says:

  @ mona- silvia – yeap he is !

  @ raluca – da si este genul de film care a “afectat” si viata emotionala a multor tipi. daca confirma adi este clar :)
  thanks for the reading guyzLeave a Reply
↑ Top