Mădălina Iulia Timofte

Imagini in Cuvinte


scketching life

Posted on April 16, 2010 by admin

mi-am adus aminte de ce mi-a spus o prietenă despre cum ar fi să mergi cu tramvaiul şi să stai chiar lângă tipul cu care o să te căsătoreşti sau pe care îl vei cunoaşte mai târziu. toate feţele pe care le vedem zilnic când aşteptăm, când ne grăbim, all those strangers pe care nu o să-i cunoaştem niciodată. într-o aglomeraţie de oameni, câteodată mă gândesc că poate persoana care stă la masa din faţa mea în cafenea nu este atât de diferită de mine şi poate că ne plac aceleaşi lucruri, dar nu putem să vorbim despre asta pentru că nu? we shouldn’t talk to strangers.

dar bucureştiul e mic şi de cele mai multe ori îmi dau seama că prin legături de socializare peste mână cunosc o grămadă de oameni de care mă ciocnesc oricum.

“lumea nu e mica” peste tot, New York-ul are o populaţie de peste 8 milioane şi bioritmul oraşului este diferit, comunităţile sunt tonice, mutatul comun şi timpul foarte scurt.

Jason Polan si-a făcut un scop din a face crochiuri-portrete de maxim 2 minute care să “înregistreze” astfel cât mai multe persoane din NY. “Cercetătorul” speră să adune o arhivă consistentă de desene, încercând să surprindă aproape toţi locuitorii oraşului – este, desigur, un gând şi un scop aproape imposibil şi extrem de ambiţios, dar proiectul său mi-a plăcut enorm prin amploare şi modul de lucru. să prinzi instantanee de cotidian la orice colţ, în orice activitate, individualizând fiecare faţă pe care o uităm imediat după ce coborâm din tramvai.

1 to “scketching life”

  1. mtc says:

    Imi place.Leave a Reply
↑ Top