Mădălina Iulia Timofte

Imagini in Cuvinte


TAWP

Posted on May 21, 2010 by admin

Tribute to the American Working People

Honoré Sharrer

triptic modern, religia industrializării, disperarea productivităţii şi studiul realităţii

Industrial scene

In the Parlor

Country Fair

Public School

Farm Scene

realismul în artă a ‘explicat’ o multitudine de probleme, locuri şi momente. folosit la început de secol XX în pictura americană, tehnica realismului formal a trasat o societate urbană pe calea spre afirmare internaţională cu un cult pentru lucrurile de actualitate. instantaneele oraşului, sincronuri spontane picturale au surprins în modul cel mai firesc, ‘firescul’ american.

după al doilea război mondial, privirea asupra realităţii imediate este deturnată spre o vedere aparte, o transcriere abstractă a spiritului american original şi expresiv. realismul este acum desuet şi va rămâne aşa o bună perioadă de timp.

într-un registu ‘învechit’, Honoré Sharrer construieşte anatomia unei societăţi active şi bizare câteodată, într-un portret colectiv de  seninătate religioasă care ia forma unui studiu amănunţit asupra oamenilor din jurul artistului, prin detalierea gesturilor cunoscuţilor, vecinilor, trecătorilor. Sharrer ţine pe parcursul a cinci ani acest proiect-radigrafie care necesita un studiu atent şi o dedicaţie extremă în faţa unui act pictural aproape medieval ca durată.

înauntru găsim priviri reale a unor oameni care au existat şi care au vorbit sau au stat, care au privit sau care doar s-au lăsat priviţi. e o lume închisă într-o formă de realism ireal care transcede coordonatele existente între pictură şi personajele reale. identificarea lor devine neimportantă, iar viziunea în sine primează. Timpul mai ‘mic’ se substituie unui timp general care închite orice asemănare cu realul. poate fi doar ‘realizabil’, dar niciodată real.

studiu pentru Parlor

Studiu pentru Industrial Scene

Honoré Sharrer

Leave a Reply
↑ Top