Mădălina Iulia Timofte

Imagini in Cuvinte


making lists

Posted on May 25, 2010 by admin

mi-e foarte greu să clasific, să sortez, să mă chinui să găsesc o anumită ordine. nu cred că e  o specie de comoditate vulgară, ci mai mult, incapacitatea de a mă concentra pe un singur lucru … at once.

dar posibilitatea de a ordona lucruri într-un registru de preferinţe mă sperie şi mai mult. clasificările mă enervează teribil, iar dorinţa continuă de a face liste de popularitate mi se pare penibilă. în plus, pe fondul isteriei de topuri, muzicale, extraordinare şi propagandistice, netul este inundat de sondaje, mici întrebări în dreapta paginii – cu un simplu click, votezi,faci ‘procentaje’, îţi dai cu bifa la ce e în regulă şi ce nu în legătură cu arta. ne proptim în ce ni se propune, nu?

Peter Davies ia all the above şi face adevărate clasamente de  ‘vizualitate’ excesivă, ia în serios ideea de listă de preferinţe şi dă ‘publicităţii’ o versiune inclasificabilă, personală şi ironică, modul său de a trata cu ‘muzeul imaginar’ din interiorul nostru care creşte, se ramifică şi câteodată este infestat de un fel de ‘bun simţ colectiv’, aproape publicitar.

lucrările lui Davis (mai jos lucrări din 1997 şi 1998) mi-au adus aminte de ‘catalogul cu note’ al suprarealiştilor care dădeau calificative personalităţilor culturale, până şi lui God.

Find ur favourites !

Leave a Reply
↑ Top