Mădălina Iulia Timofte

Imagini in Cuvinte


TRASH MADE

Posted on April 20, 2011 by admin

Galleria: Atelier 35

7 aprilie- 6 mai

Centrul Ceh ne-a obişnuit de mult timp cu evenimente culturale de calitate şi expoziţii interesante, astfel că nu este de nici o mirare că expoziţia-eveniment TRASH MADE de la Atelier 35 se înscrie în aceiaşi direcţie  reuşită.

Anna Kozova, Linda Ciharova şi Jana Kravola sunt trei designeri cehi care lucrează cu materiale reciclate din componente electronice din care fac bijuterii, accesorii şi obiecte de design interior. Trash Made este numele acestui grup-iniţiativă care în colaborare cu proiectul Rema System (un program început în 2005 care are ca scop organizarea şi colectarea deşeurilor electrice în Cehia) militează pentru protejarea mediului de efectele nocive ale ‘resturilor’ electronice ca bateriile, componentele de computer sau electrocasnice. Atitudinea ‘eco’ este pentru aceşti trei artişti o opţiune de lucru foarte clară: materialele pe care le folosesc vin exclusiv din campania de reciclare şi  toate ideile creative se bazează pe motto-ul: New life for old electrical appliances!

Faptul de a  lucra cu acest gen de materiale cu suprafeţe dificile sau chiar distruse nu înseamnă a face un rabat la calitatea executării obiectelor: fiecare cercel din placă de memorie este perfect traforat, sârma folosită este texturată pentru a crea volume, perforările sau lipirile sunt insesizabile şi demonstrează un craftamanship deosebit.

În afară de obiectele-accesoriu, la Atelier 35 o să găsiţi şi un scrabble care funcţionează cu taste de calculator şi cu care vă puteţi juca când vizitaţi expoziţia

TRASH MADE oferă ocazia unei întâlniri cu designul utilitar unde obiecte din materiale găsite şi reciclate spun o poveste care merită ascultată.

Ideile ingenioase,  reciclarea activă  şi designul impecabil descriu cel mai bine activitatea celor de la Trash Made.

Expoziţia este un bun moment pentru a ne gândi mai bine la lucrurile pe care le aruncăm fără să ne gândim, uneori, la ce efect pot avea acestea asupra mediului înconjurător.

Leave a Reply
↑ Top