Categories
Uncategorized

Julieta şi libertatea de a trage cu puşca

Nu este titlul unui roman şi nici numele unei formaţii de fete supărate pe viaţă. Juliette has a Gun este parfumul concept făcut de Romano Ricci în 2006. Este un nume bun, chiar prea bun. Genul de alăturare de cuvinte şi idei care te enervează pentru că nu te-ai gândit tu primul la ea. M-a […]

Nu este titlul unui roman şi nici numele unei formaţii de fete supărate pe viaţă. Juliette has a Gun este parfumul concept făcut de Romano Ricci în 2006.

Este un nume bun, chiar prea bun. Genul de alăturare de cuvinte şi idei care te enervează pentru că nu te-ai gândit tu primul la ea. M-a urmărit pentru mult timp chiar şi identitatea vizuală a brand-ului. Câteodată un logo  poate deveni o lucrare vizuală în sine, iar Julieta cu arma este fix asta.

Trecând peste toată discuţia despre emanciparea femeii – o discuţie care mă plictiseşte groaznic pentru că este  ocazia perfectă pentru vomitarea unor clişee banale – faptul că cineva s-a gândit să pună un pistol în mâna Julietei  (în sfârşit) este până la urmă un fel de act regizoral care trebuia făcut de mult timp – o femeie îndrăgotită ar trebui să ştie cum să negocieze desfăşurarea evenimentelor în favoarea ei şi nu să se sinucidă aiurea.

Da, o văd pe Julieta cu un Kimber 1911 Compact (standard US military sidearm) într-o mână şi cu un pahar de Cutty Sark Whisky, postând single status pe Facebook, după ce îl împuşcă pe Romeo.

If love be rough with you, be rough with love;
Prick love for pricking, and you beat love down.

Mercutio, Act I, scene iv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *